Een unieke regio

De Eifel behoord bij het Rheinische Schiefergebirge en is één van de populairste vakantiegebieden in Duitsland.
Voor sommige mensen zijn de knusse dorpjes met kastelen en kleine straatjes, dat wat de Eifel uitmaakt. Wederom houden andere mensen juist van de mooie natuur die in de Eifel te vinden is. Daarbei hoort ook het grote cultureele anbod, wat de regio te bieden heeft.
Tourisme is economisch gezien het belangrijkste voor de regio, waardoor veel mensen ervan dromen, daar te wonen, waar andere mensen hun vakantie houden.

Die Nürburgring-Nordschleife - Streckenabschnitt Brünnchen

Natuur, Cultuur en Sport: de diversiteit van de Eifel

Rustige woonomgeving dicht bij de natuur, vakwerkhuizen uit een plaatjesboek, typische specialiteiten uit de Eifel en bijzondere wijnen uit het Ahrtal maken het gemakkelijk zich al snel net als thuis te voelen. In een gezonde omgeving groeien uw kinden op en hebben genoeg ruimte avonturen te beleven.

Goede aansluiting

Door de goede aansluiting aan grotere steden en gemeentes is het ook voor werknemers mogelijk natuurgebonden met alle familieleden in de Eifel te wonen. Met het grote ecologische project “Obere Ahr-Hocheifel” is het doel van de regio de natuur en de schatten te beschermen. Dat betekend voor alle bewoners groene leefbaarheid direct voor de huisdeur.

Dicht bij de natuur wonen

De unieke natuurlandschap van de Eifel stijgt links bij het oever van de Rhein, wordt in het zuiden van de Moezel en in het westen van de Rur en Sauer begrensd. Rustende vulkanen en de bijzonderen Maare zijn tot vandaag een deel van het landschapsbeeld. Rivieren en grote meren zijn bijzonders aantrekkelijk voor vissers en watersporters, maar ook de Hoch- und Schnee-Eifel maken wintersport met mooie heuvels mogelijk.

Adenau aan de Nürburgring

Dicht bij het kleine stadje Adenau ligt één van meest bezochten locaties in de Eifel – de Nordschleife van de bekende Nürburgring. Het circuit dat 1927 geopend werd, is een trekpleister voor iedereen die aan racesport interesse toont. Op het meer dan 25km lange circuit worden verschillendste races georganiseerd.
Bijvoorbeeld de 24H-Race, de Formule 1 en de regelmatige VLN-Langstreckenmeisterschaft. Daarnaast is het voor bezoekers mogelijk zelf met de eigen auto de Nordschleife te beleven en Max Verstappen zelf in zich te ontdekken.
Jaarlijks trekt de Oldtimer-Grand-Prix een boel autoliefhebbers uit heel Europa naar de Nürburgring, om prachtige en historische autos te bekijken.
Maar daarnaast is een bijzonder highlight van het jaar “Rock am Ring”. Elk jaar komen meer dan 80.000 mensen naar het muziekfestival en plaatsen hun tent voor meerdere dagen, om een selectie van optrendens uit de hele wereld te beleven.
Zo heeft de Eifel de beste voorwaarde voor een spannend leven vol afwisseling.

Beschreibungen zu den Gemeinden rund um unser Tätigkeitsgebiet

Nachfolgend finden Sie hier ausführliche Informationen zu den Ortschaften rund um Adenau und den Nürburgring. Wir informieren Sie über die Infrastruktur, die Entfernungen zu den Städten Bonn, Köln, Düsseldorf und Koblenz. Außerdem finden Sie weitere wissenswerte Details über die einzelnen Dörfer.

Selbstverständlich verkaufen wir nicht nur in angegebenen Ortschaften. Die Liste ist nicht vollständig.